«Пирӗн халӑхӑн чаплӑ ырӑ йӑли-йӗркисене асра тытмалла», - палăртнă Олег Николаев

Чăваш Ен Пуҫлăхĕ Олег Николаев регионта пурăнакансене тата килнĕ хăнасене Республика кунĕпе ăшшăн саламланă. Паллă кун уяв концерчĕ пурне те савăнтарнă, артистсем хăйсен юрри-ташшипе куракансене «тыткăна» илнĕ.

«Чăваш Еншĕн сирĕн ĕҫ пысăк пĕлтерĕшлĕ. Ҫĕршывăн, республикăн кирек-хăш хулипе районĕнче пурăнсан та, пурсăмăр та тăнăҫлă пурнăҫ пултăр тесе ырми-канми тăрăшатпăр.  «Ниме» йăли-йĕркипе пĕрле килĕшсе ĕҫлесен, ҫитĕнӳсем тума тата та лайăхрах пулĕ.  Республика  мăнаҫланса пырасса та шансах тăратпăр», - тесе каланă хăйĕн сăмахĕнче Олег Николаев уява пухăннисене саламланă май.

Уяв тĕрлĕ ӳсĕмлĕ, тĕрлĕ нациллĕ ҫынсене, тĕрлĕ тĕне ĕненекенсене, тĕрлĕ политика шухăшĕллисене тата тăван республикăна аталантарассишĕн тăрăшакансене пĕрлештерет.

Регион Ертӳҫи уява йĕркелекенсене, пултарулăх ушкăнĕсене мухтаса тав сăмахĕсем каланă.

«Пирĕн пурнăҫа цифра трансформацийĕ активлă вирхĕнсе кĕчĕ. Хамăрăн халăхăн йăли-йĕркине упраса пыма пĕлмелле.  Ун пек чухне тин эпир пурнăҫа ырă енне улăштарса ҫитĕнӳсем патне ăнтăлма пултарайратпăр», - тесе хушса каланă сăмаха республика Ертӳҫи.  «Пурте ҫапла ĕҫлесен, мăнаҫланма та сăлтавĕ ҫук мар.  Паянхинчен темиҫе хут та лайăхрах ыранхи куна тăвайратпăр», - тенĕ вăл.

«Чăваш Ен - ҫирĕппĕн аталанакан регион. Унта йăла-йĕркене, ăс-хакăлпа культура пуянлăхне упраҫҫĕ. Республикăн малашлăхĕ пур. Эпир хамăр республикăпа, унăн мухтавлă историйĕпе тата хальхи ҫитĕнĕвĕсемпе мăнаҫланатпăр. Тăван республика аталанăвне тӳпе хывнă пур ҫынна та тав тăватăп. Ĕҫченлĕх, хамăр вăя ĕненни пире вăй кӳреҫҫĕ, хăюллă ĕмĕт-тĕллеве пурнăҫа кĕртме пулăшаҫҫĕ, малашлăха хăюллăн пăхма хавхалантараҫҫĕ», - тенĕ вăл.

«Чăваш Ен яланах тĕрлĕ халăхпа ăш пиллĕн калаҫнă, тараватлă пулнă. Килнĕ хăнасене сума сунса, ыррине ҫеҫ сĕнетпĕр», - тенĕ Ертӳҫĕ.  Конкурссен ҫĕнтерӳҫисене парнесем парса хавхалантарнă, ӳлĕмрен те пысăк ҫитĕнӳсемпе палăртма вăй-хал суннă.

Яланхиллех йăлана кĕнĕ тăрăх, «Раҫҫей ҫăл куҫăсем» Пĕтĕм Раҫҫейри халăх пултарулăхĕн фестивалĕпе уяв каҫĕ вĕҫленнĕ. Мероприяти пурне те хавхалантарнă, савăк кăмăл парнеленĕ.

24 июня 2021