Тăвай район администрацийĕн пуçлăхĕ Чăваш Ен халăхне янă Çыруна хаклани

Чăваш Ен Пуçлăхĕ Михаил Игнатьев Патшалăх Канашне тата Чăваш Ен халăхне янă Çыру республикăшăн, унта пурăнакансемшĕн питĕ пĕлтерĕшлĕ пысăк пулăм. Çыру тарăн шухăшлă, пĕтĕмлетỹллĕ, мĕншĕн тесен вăл иртнĕ çулсенчи ĕçе-хĕле, çитĕнỹсене хаклать, республика малашлăхне палăртать. Экономика çирĕпленсе пыни савăнтарать. Юлашки çулсенче республикăра нумай çивĕч ыйтăва ăнăçлă татса панă, экономикăна нихçанхинчен нумай инвестици хывнă. Михаил Васильевич влаç органĕсем халăхпа пĕрле тунă ĕçе пысăка хурса хакларĕ, çитĕнỹсене пысăклатсах пымаллине, вырăнти резервсемпе тата анлăрах усă курмаллине кăтартса пачĕ. Муниципалитетсенче харпăр хăй туса илекен тупăша ỹстермелле. Тулашри санкцисем хăш-пĕр йывăрлăх кỹнине пăхмасăр çине тăрса ĕçлемелле. Пĕрлĕхре вăй _ çакна палăртрĕ Михаил Васильевич. Пĕтĕмпех çынсенчен килет. Çавăнпа социаллă пурнăç ыйтăвĕсем те ялан малтисен шутĕнче.

2015 çулта фельдшерпа акушер пункчĕсем (пурĕ 100) тумалли республикăри программăна пурнăçа кĕртессине пĕлтерчĕ Чăваш Ен Пуçлăхĕ. 60-шне ĕçе кĕртнĕ ĕнтĕ. Пĕлтĕр хамăр районта та икĕ фельдшерпа акушер пункчĕ, райцентрта нумай вырăнлă ку чухнехи ача сачĕ, çынсене, тăлăх-туратсемпе инвалидсем валли хваттерсем хута ятăмăр. Кăçал районта тепĕр икĕ фельдшерпа акушер пункчĕ тумалла.

Ял хуçалăхĕнче, ытти сферăра та ỹсĕмсем пур. Пĕрлех çитменлĕхсем те çук мар ĕнтĕ. Михаил Васильевич та çитменлĕхсене пытармарĕ, вĕсене пĕтермелли майсене асăнчĕ. Çынсен тăрăшулăхĕпе пултарулăхĕ, ăс-тăнĕ, йывăрлăхран хăраманни, вĕсем малашлăхшăн вăй хуни хальхи пурнăçра темрен паха.

22 января 2015