Михаил Игнатьевăн рейтингĕ ÿснĕ

Чăваш Ен Пуçлăхĕ Михаил Игнатьев кĕпĕрнаттăрсен кăçалхи авăн-юпа уйăхĕсенчи "Наци рейтингĕнче" /информаци коммуникацийĕсен "Рейтинг" центрĕ хатĕрленĕ/ 20-мĕш вырăн йышăннă. Иртнĕ тĕпчеврипе танлаштарсан унăн позицийĕ 1 пункт лайăхланнă.

Михаил Игнатьев рейтингăн пĕрремĕш ушкăнне /1-25-мĕш вырăнсем/ кĕнĕ. Федерацин Атăлçи округĕнчи субћектсен ертÿçисен хушшинче Чăваш Ен Пуçлăхĕ 3-мĕш вырăн йышăннă, ун умĕнче - Пушкăртстан тата Тутарстан республикисен ертÿçисем Рустэм Хамитов тата Рустам Минниханов.

"Чăваш Республикин Пуçлăхĕ Михаил Игнатьев ят-сумне авăн уйăхĕн 13-мĕшĕнчи суйлав хыççăн ÿстерчĕ: питĕ нумай çын /65,54 процент/ уншăн сасăланине тата суйлав умĕн киревсĕр шăв-шав пулманнине палăртмалла. Уйрăмах пысăк çитĕнÿ, экономикăн ăнăçлах мар конъюктурине шута илсен, Шупашкар хула пухăвĕн депутачĕсен суйлавĕнче "Единая Россия" çĕнтерни /регион администрацийĕн пулăшăвĕ пурри сисĕнет/: парти списокĕ тăрăх 51,17 процент сасă пухнă. Çакă регион влаçне республикăн тĕп хулинче политика лару-тăрăвне куçран вĕçертмесĕр сăнаса тăма тата хирĕçле шухăш-кăмăллисен йышĕ ÿсесрен сыхланма май парать. Хальхи тапхăрта ĕçпе тивĕçтерес тытăмра кăткăс лару-тăру пурри курăнать. Чăваш Ен ертÿлĕхĕ хăй тĕллĕн çивĕч ыйтăва татса пама бюджет укçи-тенкине çитерейменрен федераци влаçĕнчен пулăшу ыйтнă. Хирĕçлемен: РФ Правительстви ĕç рынокĕнчи кăткăс лару-тăрăва çăмăллатма региона 55,1 млн тенкĕ субсиди уйăрса панă. Çавна май Михаил Игнатьевăн хисепĕ ÿсрĕ, инвестицисем явăçтарма пултарнине кăтартса пачĕ. Чăваш Ен Пуçлăхĕ Çĕнĕ Шупашкарти тимĕр-бетон изделисен завочĕн никĕсне капсула хывма тата "Юрма" агрохолдинг территорийĕнче çĕнĕ инкубатор уçма хутшăнни - курăмлă пулăм. Михаил Игнатьевăн команди ăнăçлă ĕçленине кăтартакан тепĕр ен - хальхи вăхăтра пурăнмалли çурт-йĕрпе коммуналлă хуçалăха çĕнетни", - палăртнă тĕпчевçĕсем.

Рейтинга хатĕрленĕ чухне информаци коммуникацийĕсен "Рейтинг" центрĕн специалисчĕсем федераци тата регион эксперчĕсен шухăшне, уçă çăлкуçсенчи материалсене тата инсайдер информацине шута илнĕ.

И.СЕРГЕЕВА.

Республикăра тухса тăракан хаçат "Хыпар"
11 ноября 2015