Финансăн çемье фестивалĕ иртрĕ

Паян ЧР Вĕрентÿ институтĕнче Финансăн çемье фестивалĕ иртрĕ. Ăна Пĕтĕм Раççейĕн перекетлĕх эрнелĕхĕпе /юпа уйăхĕн 31-мĕшĕнче уçма палăртнă/, РФ Финанс министерстви пулăшнипе çĕршывра пиллĕкмĕш хут йĕркелекенскерпе, çыхăнтарчĕç. Перекетлĕх эрнелĕхĕ - социаллă проект, тĕллевĕ - укçа-тенкĕ çаврăнăшне йĕркелессипе Раççей халăхĕн пĕлĕвне ÿстерме тата çынсене финанспа тĕрĕс усă курма пулăшасси.

Фестивале ЧР Министрсен Кабинечĕн Председателĕн заместителĕ - финанс министрĕ Светлана Енилина тата вĕрентÿпе çамрăксен политикин министрĕ Сергей Кудряшов уçрĕç.

- Республикăра пурăнакансен укçа-тенке тĕрĕс тăкаклассипе çыхăннă пĕлĕвне ÿстерессишĕн Чăваш Енĕн Финанс министерстви çуллен тĕрлĕ мероприяти ирттерет, - терĕ Светлана Александровна. - Кăçал финанс фестивальне вĕрентÿ институтĕнче çемьесене, ачасене, учительсене пухса йĕркелес терĕмĕр. Унта республикăри банксем, страхлакан компанисем, микрокредит паракансем хутшăнаççĕ. Фестиваль мероприятийĕсем укçана перекетлĕ тытассипе, унпа усă курассипе ашшĕ-амăшĕн тата ачасен пĕлĕвне ÿстерме пулăшасса шанса тăратăп.

Фестивале хутшăннисем «Ачасене финанс тĕлĕшпе тĕрĕс йышăнусем тума мĕнле вĕрентмелле?», «Пулас пенсионерсен укçа-тенкĕ çаврăнăшне йăнăшмасăр йĕркелес тесен еплерех çулпа пымалла?», «Кăткăсси - акцисен рынокĕ - çинчен: ансат чĕлхепе», «Финанс енĕпе паракан воспитани», «Çемьен финанс сывлăхĕ» темăсемпе лекцисем итлерĕç.

«Финанс енĕпе пĕлÿ пухакансен çĕршывĕнче курса çÿрени», «Усăллă укçа-тенкĕ», «Харпăр хăй финансне планласси», «Пурнăçна хăв йĕркеле», «Çитĕннисен пурнăçĕпе пурăнма вăхăт» ыйтусемпе вăйăсем ирттерчĕç.

Çамрăксемпе «Çемье бюджечĕ» тата «Финанс килĕшĕвне ăса илетпĕр» темăсемпе мастер-классем йĕркелерĕç. «Укçа-тенке хăрушлăха кĕртсе ан ÿкер», «Финанссене мĕншĕн планламалла тата тĕллевсене мĕншĕн пăхăнмалла?», «Финанссем. Вĕсене тĕрĕс еплерех планламалла?» ыйтусемпе ирттернĕ лекторисенче ĕçлерĕç. Укçа-тенкĕпе тĕрĕс усă курассипе çыхăннă ыйтусене уйрăммăн çĕклекенсем те пулчĕç. Вĕсене финанс эксперчĕсем хуравласа ырă сĕнÿсем пачĕç.

Фестиваль пынă вăхăтрах финанс пĕлÿлĕхĕ енĕпе куравсем /кунтах республикăн «Финанссемпе туслаш» конкурсне хутшăннисен ĕçĕсене кăтартрĕç/ ĕçлерĕç, укçа-тенкĕ çаврăнăшне тишкерсе çырнă кĕнеке-брошюра сутрĕç.

Раççей Перекет банкĕн, «Промсвязьбанк», «Хоум кредит банк», «Россельхозбанк», «Финам», Патшалăхăн шутланман наци пенси фончĕн, страхлакан компани представителĕсем экспертсем, спикерсем, модераторсем пулчĕç.

www.hypar.ru

Юрий МИХАЙЛОВ.

Республикăра тухса тăракан хаçат "Хыпар"
26 октября 2019