"Кăмăла çемçетнĕшĕн тавах": "Хыпар" издательство çуртĕнче "тÿрĕ лини" ĕçлерĕ

Паян "Хыпар" издательство çуртĕнче пенси саккунĕпе "тÿрĕ лини" иртрĕ. Икĕ сехет вăхăтĕнче телефон самантлăха та шăпланмарĕ: пĕри хыççăн тепри шăнкăравларĕ.

Ыйтусене "Хыпар" издательство çурчĕн директорĕ - тĕп редакторĕ Татьяна Вашуркина йышăнчĕ. Вĕсене РФ Пенси фончĕн Чăваш Республикинчи уйрăмĕн управляющийĕ Роза Кондратьева тараватлăн тата ансат чĕлхепе уçăмлатрĕ. Кунсăр пуçне хăш-пĕр ыйтăва уйрăмăн пăхса тухса çитес вăхăтра тĕплĕ хурав парассине пĕлтерчĕ. Роза Алексеевнăна: "Кăмăла çемçетнĕшĕн тавах", - текен те, "Чăвашла пĕлнĕшĕн, лайăх ăнлантарнăшăн сирĕнпе сĕре мухтанатпăр", - тесе ырлакан та пулчĕ.

"Тÿрĕ лини" вăхăтĕнче 20 ытла çын шăнкăравларĕ. Хаçат вулаканĕсем ял хуçалăх стажĕн хушăмĕпе, пенсисене тата уйăхсерен паракан хушма социаллă тÿлевсене пенсионерăн пурăнма кирлĕ укçа-тенкĕ виçинчен пысăкрах тÿлемелли çĕнĕ йĕркепе, пысăк стажпа маларах пенси çирĕплетессипе ытларах кăсăкланчĕç.

"Тÿрĕ лини" вăхăтĕнче хускатнă ыйтусемпе хуравсемпе "Хыпар" хаçатăн çывăх номерĕнче паллаштарăпăр.

Сăн ÿкерчĕксем...

www.hypar.ru

Республикăра тухса тăракан хаçат "Хыпар"
09 апреля 2019