Шупашкарта самбо енĕпе çĕршыв чемпионачĕ пуçланчĕ

Паян "Шупашкар-арена" пăр керменте самбо енĕпе çĕршыв чемпионачĕ пуçланчĕ. Чăваш Ене 60 регионтан 625 спортсмен килсе çитнĕ. Виçĕ кунра вĕсем медальсен 25 комплектне çĕнсе илессишĕн тупăшаççĕ. Пирĕн республика чысне 9 самбист хÿтĕлет. Кавир çине тухакансене РФ самбо федерацийĕн президенчĕ Сергей Елисеев, Чăваш Ен Пуçлăхĕн тивĕçĕсене вăхăтлăх пурнăçлакан Олег Николаев ăнăçу сунчĕç.

"Пирĕн республикăра 2016 çултанпа "Самбо - шкула" программа пурнăçланать. Вăл пулăшнипе юлашки çулсенче спортсменсен йышĕ самай ÿсрĕ. Чылай çамрăк спортпа туслашрĕ. Самбо çыннăн кăмăл-туйăмне çирĕплетет, киревсĕр йăласенчен упрать, патриотсене çитĕнтерет", - терĕ Олег Алексеевич. Сергей Елисеев Чăваш Енре самбăна аталантарас тесе тăрăшакан ăста тренер нумай пулнине, вĕсем пултаруллă спортсменсем çитĕнтернине палăртрĕ.

www.hypar.ru

Андрей МИХАЙЛОВ.

Республикăра тухса тăракан хаçат "Хыпар"
28 февраля 2020